DUO tech meet-up

met Chantal Schinkels

Dienst Uitvoering Onderwijs, Groningen
donderdag 9 november 2023

(klik op de knop 'aanmelden' onderaan de pagina om je op te geven voor deze meet-up)

Chantal Schinkels - Auteur en Social tech & e-commerce expert
Met meer dan tien jaar ervaring in tech en e-commerce kent Chantal die wereld van binnenuit. Voorheen begeleidde ze development trajecten voor webshops met miljoenen euro’s omzet. Haar eerste boek De IT girl is genomineerd voor managementboek van het jaar 2022. Het Koopinfuus heeft de nummer 4 notering behaald in de Managementboek top 100.

Ze schrijft columns voor AG Connect en haar opiniestukken zijn gepubliceerd in o.a. het FD,  de Volkskrant en het Parool. Daarnaast is ze als expert aanwezig geweest bij NPO Radio 1, BNR en EditieNL en kun je artikelen lezen in het AD, Trouw, de Telegraaf, Dagblad van het Noorden, Marie Claire, Margriet en Linda.

Talk: De duistere kant van technologie
Technologie is overal om ons heen. Van social media, online shoppen tot slimme verlichting in huis. De ontwikkelingen gaan steeds sneller.
Maar heb je je ooit afgevraagd hoe de snelle omarming van elke nieuwe gadget en app onze maatschappij verandert? Waar eens twijfel en scepsis de norm waren, springen we nu haastig aan boord, gedreven door FOMO (Fear Of Missing Out).

En toch zien we ongelijkheid opbloeien, manipulatie sluimeren en vertrouwen we elkaar steeds minder. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat in deze gouden eeuw van technologie, niemand achterblijft of wordt uitgebuit?
Chantal onthult, met behulp van actuele voorbeelden, de duistere kant van technologie. Een inspirerend verhaal waarin de vraag centraal staat: gebruiken wij technologie, of gebruikt het ons?

mojoimagealt-153-alt

Chantal Schinkels

Waar en Wanneer?
Donderdag 9 november
16:00 -18:00 uur
Bedrijfsrestaurant DUO, Kempkensberg 12 in Groningen

Programma:
15:30 uur: Inloop
16:00 uur: Opening door Nolda Tipping, Directeur DUO ICT
16:10 uur: talk door Chantal Schinkels 
17:00 uur: Pizza en drankjes